DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.126,01 -1.891
ÜYE PANELİ

HAYVANLARA ADANMIŞ BİR YAŞAM CEMALİ TOPRAK ANLATIYOR…

Son Güncelleme :

04 Ekim 2023 - 12:58

/ 265 views kez okundu.
HAYVANLARA ADANMIŞ BİR YAŞAM CEMALİ TOPRAK ANLATIYOR…

Merhaba ben Cemali TOPRAK. 1978 Gaziantep doğumluyum. Evliyim, 1 erkek çocuk babasıyım. Aslında her şey ben daha çocukken başladı. Şehir merkezinde oturduğumuz halde evimizde hayvan beslemediğimiz bir dönemi pek hatırlamıyorum. Kedi, köpek, papağan, koyun, tavuk, tavşan, balık ve hatta akrep, kaplumbağa gibi çok değişik türden hayvanları besledim. Hayvan sevgisi ebeveynlerimin de anlayışlı davranmasıyla bana çocukken aşılandı sanırım.


Bugün bu mesleği yapıyor olmamı babama borçluyum. Babam TRT haber kameramanlığı yaptığı dönemde sıklıkla Tema Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının toplantılarına görevli olarak katılırdı. Orada tanıştığı öğretim üyeleri ile sohbet eder ve benim lisans eğitimim ile ilgili fikir alışverişleri yapardı. Babam bir gün “sen neden Zooteknist olmuyorsun?” diye sordu. İşte benim hikayem de o andan sonra başladı.
Daha sonra da aşağıda tablo 1’de yer alan uzun ve meşakkatli ama başarılarla dolu bir eğitim öğretim hayatı benim için başlamış oldu. 1. Eğitim ve Öğretim Gördüğüm Üniversiteler
Tarih Üniversite Ülke Şehir Eğitim Türü Bölüm
1995-1997 Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkiye
Ordu Ön Lisans Elektrik Teknikerliği
1998-2000 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş Lisans Zootekni
2000-2002 Çukurova Üniversitesi Adana Lisans Zootekni
2002-2004 Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Yüksek Lisans Biyoloji / Zooloji Ana Bilim Dalı / Ornitoloji
2004-2006 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş Doktora Zootekni / Ruminant Hayvan Besleme
2006-2007 Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego / Varşova Tarım Üniversitesi Polonya Varşova Doktora Zootekni / Ruminant Hayvan Besleme2006 /2007 yıllarında Erasmus öğrencisi ve araştırmacı olarak Varşova / Polonya’da bulunan SGGW (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego / Varşova Tarım Üniversitesinde) hayvan besleme alanında çalışmalar yaptım ve eğitim aldım. Bu dönemde aynı zamanda Dünya Tarım Örgütü (FAO) Polonya temsilcisi olan sayın “Elżbieta Martyniuk dr hab.” hanımefendiden referans mektubu alma şerefine de nail oldum.
Meslek hayatımda defalarca çok değerli eğitimlere katıldım ve bilgi dağarcığımı genişletmek ve tecrübe kazanabilmek adına büyük çaba verdim. Yurt dışında aldığım çok önemli mesleki eğitimler 2 de verilmektedir.  2. Yurt Dışında Aldığım Mesleki Eğitimler
Tarih Eğitim Alınan Kurum Ülke Eğitim Adı Eğitim Konusu
Nisan 2011 Nutreco Holding Hollanda Ruminant Academy 1 Ruminant Hayvan Besleme, Ruminant Hayvan Çiftlikleri Ziyaretleri ve Teknik Açıdan İncelemelerin Yapılması
Nisan 2011 PTC+ Training Center Hollanda Ruminant Academy 2 İnek İşaretlerinin Yorumlanması, Hasta İneklerin Tespiti ve Tedavileri, Ayak Sağlığı, Üreme, Sürü Yönetimi ve İşletme Ekonomisi
Haziran 2011 Nutreco Holding Çekya Ruminant Academy 3 Kuru Dönem Beslenmesi, Fresh Dönemi Beslenmesi, TMR Programı İle Rasyon Çalışmaları, Kişisel Gelişim Eğitimleri, Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimleri, Ruminant Hayvan Çiftlikleri Ziyaretleri ve Teknik Açıdan İncelemelerin Yapılması

Bugüne kadar meslek hayatımda; tarım makineleri, veteriner polikliniği, yem fabrikası Türkiye satış müdürlüğü, yem fabrikası Türkiye teknik müdürlüğü, yem katkı maddeleri sektöründe teknik satış bölge müdürlüğü, sağmal çiftlik müdürlüğü, besi çiftlik müdürlüğü, dezenfektan ve yem katkı firma bayilikleri de olmak üzere hayvancılık sektörünün hemen hemen her alanında çalıştım ve emek verdim.
2018 aralık ayından bugüne kadar kendi işim olan profesyonel çiftlik danışmanlığı ve hayvan besleme uzmanlığını yapmaktayım.

UZMAN BİR DANIŞMANA NEDEN İHTİYAÇ DUYARIZ?
Günümüzde hayvancılık işletmeleri gerek yurt içi ve gerekse de yurt dışından gelen yüksek verimli ve genetik kabiliyete sahip hayvanlar, yüksek teknoloji ile donatılmış robotik yem ve sağım sistemleri, tarım alet ve ekipmanları, biyoteknolojik cihazlar ve laboratuvar imkanları ile donatılmış durumdalar.
Geçmişte yapılan geleneksel hayvancılık metotları halen kısmen de olsa geçerliliğini korusa da günümüz modern hayvancılık işletmeleri tıpkı birer fabrika gibi yönetilmekteler.
Bu nedenle birim hayvandan en ekonomik ve sağlıklı şekilde en yüksek verimi elde etmek zorundayız. Aynı zamanda işletmemizin sürdürülebilir ve karlı olması, hayvan sağlığı ve refahını koruması, çevreye karşıda duyarlı olması gibi ilave birçok şartı yerine getirmekle yükümlüyüz.
Tam da burada devreye biz hayvan besleme uzmanları ve profesyonel çiftlik danışmanları girmekteyiz.
BEN NELER YAPMAKTAYIM?
Bir danışman olarak ben çiftliğinizde bulunan tüm hayvanların doğru, dengeli ve en ekonomik şekilde beslenmesi için gerekli olan rasyonların çözümlenmesi, sürünün en ideal ve doğru şekilde sevk ve idaresi, rasyon ve toplam işletme maliyetlerinin hesaplanması, stok maliyetlerinin ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, sürüde rutin olarak yapılması ve izlenmesi gereken metabolik profil, süt üre nitrojen, kan üre nitrojen, süt yağ ve proteini, sütte ve yemde aflatoxin, yem ve yem ham maddeleri ile kaba yemlerin analizleri vb. gibi bir çok analizi yaptırarak bu analiz ve laboratuvar sonuçlarını yorumlayarak sürünün en doğru şekilde yönetilmesini sağlamaktayım.
Çiftliğinize yaptığım rutin teknik ziyaretler ile birim hayvandan en yüksek verimi alarak karlılığınızı artırmakta ve işinizin daha karlı ve sürdürülebilir olmasını sağlamaktayım.
Unutmayalım ki bir hayvancılık işletmesinin en büyük girdi kalemini yem ve hayvan besleme birimi oluşturmaktadır. Ortalama olarak bir hayvancılık işletmesindeki maliyetlerin %70-85’i yem ve hayvan besleme ile ilgili maliyetlerdir.
Bu kadar yüksek orana sahip bir alanda yapacağınız küçücük bir artı veya eksi size ya karlılığa ya da ciddi zararlara sürükleyebilmektedir.
Bu nedenle uzman kişilerden alacağınız danışmanlık desteği sizin daha doğru ve karlı bir hayvancılık yapmanıza yardımcı olacaktır.
22 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Türkiye hayvancılığına ilk günkü heyecanım ve çok daha artmış bilgi ve tecrübem ile hizmet etmeye devam edeceğim. Ayrıca “Hayvan Besleme Cemali Toprak” isimli Youtube kanalımda gerek hayvancılık ile uğraşan sektör temsilcilerine ve işletme sahiplerine ve gerekse de meslektaşlarıma mesleki tecrübelerimi aktardığım bir dizi eğitim amaçlı videolar paylaşmaktayım. Benimki hayvanlara adanmış bir yaşam hikayesi. Gücüm yettiğince hayvancılık sektörüne hizmet etmeye devam edeceğim.

Youtube Kanalı: Hayvan Besleme Cemali Toprak

Linkedin Hesabı: Cemali Toprak

İnstagram Hesabı: toprakcemali

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.