DOLAR 32,4773 % 0.06
EURO 34,8723 % 0.04
GRAM ALTIN 2.431,36 % -0,15
ÇEYREK A. 3.975,28 % -0,15
BITCOIN 63.979,29 1.641
ÜYE PANELİ

TEKNOLOJİ UZMANI FATİH ÖZYALÇIN’I TANIYALIM!

Son Güncelleme :

21 Mart 2022 - 7:27

/ 335 views kez okundu.
TEKNOLOJİ UZMANI FATİH ÖZYALÇIN’I TANIYALIM!

 

Bu yazımızda teknoloji uzmanı, Sentinel Bilgi Teknolojileri firmasının sahibi Fatih Özyalçın yer alıyor. Özyalçın, firmasının kuruluş tarihini, neler yaptığını, teknoloji sektöründe nasıl farklılık yarattığını sunu Sema Baysal’ın keyifli sohbetiyle yanıtladı. 

 

TEKNOLOJİ BENİM İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTANDIR

 

Sema Baysal:

Ne Zamandır Bu İşte Uğraşmaktasınız?

Fatih Özyalçın:

Profesyonel olarak on yıldan fazla bir süredir bu sektördeyim ve bu işle aktif olarak uğraşıyorum. Profesyonel olarak uğraşmadan önce ve farklı meslek dallarında da bulundum. Fakat aktif olarak them altyapı sistemleri yönetimi hem farklı üretici deneyimleri olmak üzere ve sonunda da kendi işimi olmak üzere yaklaşık 10 yıldan fazladır bu sektördeyim diyebilirim. 

Firmamız Hakkında Biraz Detay Bilgi Rica Edebilir Miyiz? Sentinel Anlamı Nedir? 

Sentinel, gözcü ve koruyucu gibi bir anlamı var. Aslı şirketin mottosunu oluşturuyor ama biz müşterilerimizi şu motto ile gidiyoruz. Biz sizin gözünüz koruyunuz anlamında sistemlerinizi altyapılarınızı gönül rahatlığıyla bizlere emanet edebilirsiniz. Biz, sizlerin yerine de bu altyapıları koruyor ve sizlere rapor oluyoruz anlamında mottomuz var.  Sentinel temel bilgi teknolojileri, 2020 yılında yapıtaşları kuruldu. Uzun zamandır içinde olan kıvılcım pandemi ile birlikte açığa çıktı. Biraz da ilahi bir işareti vardı “Ben kendi işimi yapmalıyım” diye. Çoğu insan “Pandemide iş mi kurulur vs.” dedi ama ben belki krizi fırsata çevirebiliriz diyerek 2020 yılında faaliyetlere başlayıp, 2021 yılında aktif olarak şirketin başında hizmet vermeye başladık. 

 

Firmanızın Asıl Hedefleri Nelerdir, Sektörde Sizi Farklı Kılan Nedir? 

Her sektörde olduğu gibi bilgi işlem sektöründe de herkes her işi yapmalı mantalitesi var. Ben her işi yapan tek kişi olmayı tercih etmedim hiçbir zaman. Kendi uzmanlık alanı belirleyip nish işler yapmak istedim. Sentinel bu projelerin de bu vizyonun aslında ilerletmeye çalışıyorum. Ekibi de bu vizyonla yol göstermeye çalışıyorum. Biz belli alanda uzmanlaşmış ve belli kalitede işler yapan bir firma olma yolunda ilerlemeye çalışıyoruz ve müşterilerimize sunduğumuz belli çözümler var. Bu belli paketleri belli çözümleri müşterilerimize sunuyoruz. Dolayısıyla herkese her çözümü sunmak yerine bizi ihtiyacı olan insanlar çözümler sunmuş oluyoruz. 

Siz Neden Bu İşi Seçtiniz?

Aslında ben temelde çok meraklı bir insanım ve yenilikleri hep açığım. Sürekli öğrenmeye ve yeniliklere açık olduğum için beni sürekli tetikleyecek bir işe ihtiyacım vardı. Örneğin bunlar önce fotoğrafçılıkla da uğraştım çok basit bir iş olarak geldi. Küçüklüğümden beri de boz yap yapmayı sevdiğim için ve teknolojide hiç durmadığı için bu en sevdiğim iş haline geldi. Teknoloji sürekli gelişiyor, teknoloji geliştikçe ben kendimi geliştirmeyi ve üretmeyi çok seviyorum. Bir şeylerin üretip insanlara mal etmesi ve onun yaşanılan hazzı çok da keyif veriyor bana dolayısıyla teknoloji benim için biçilmiş kaftandır. Çünkü sürekli kendini geliştiren hiç durmayan bir ekosisteme sahip. 

 

Müşterilerimiz’den Gelen Talepler En Çok Hangi Yönde Oluyor? 

En çok hangi yönde oluyor genel olarak bizim uzmanlık alanımız dahilinde oluyor. Biz sektörün tozunu yutmuş bir ekipten oluşuyoruz. Gerek altyapı gerek güvenlik tarafında olsun. Dolayısıyla bizim ismimizi bilen insanlar yaşadıkları problemler sonrasında bize ulaşıyorlar.  Örneğin çok ciddi bir problem ulaşmışlar içeriye bir virüs girmiş, bütün sistemleri silinmiş ya da şifrelenmiş biz bu noktada “Ne yapabiliriz?” deyip bizden bilirkişi olarak destek istiyorlar, daha çok altyapı sistemlerinin güvenilir bir ele emanet etmek istiyorlar. Ben sistemlerimi size vereyim yönetin raporlayın ama gidişatı güvenliği kontrolü sizde olsun diye müşterilerimiz oluyor genellikle. Aslında güvene dayalı bir ilişki burada daha çok bizim en öne çıkan özelliklerimizden biri diyebilirim. Bizi tercih etmelerinin en büyük sebebi onlara verdiğimiz kaliteli hizmet ve güven ilişkisi.

 

İşinizi Severek Mi Yapıyorsunuz?  

Aşırı severek yapıyorum. Bundan önce farklı kurumsal firmalarda çalışmalarımda oldu. Eğitmenlik de yaptım, üreticilerde çalıştım en son çalıştığım üreticide bölge yöneticiliği de yaptım. Bir üniversitede çalıştım yaklaşık 34 bin öğrencisi vardı ve her sabah “Acaba bu öğrenciler hizmet alabilecek mi, hizmet yapabilecek mi?” diye böyle sabahlara kadar uyumadığım zamanlarda oldu. Ama hiç gocunmadım. Çünkü bu işi yapmaktan keyif alıyordum. Artık kendi işimi kurduktan sonra da sabah da erken kalkmaya başlayıp, daha çok keyif almaya başladım. Bilmiyorum nasıl görünüyor ama hala severek yapıyorum şimdi kesinlikle kadar güzel.

 

Sizin En Güçlü Yönleriniz Nelerdir, Siz En Çok Ne Motive Ediyor. 

Benim en güçlü yönlerim, soğukkanlı ve sabırlı olmam aslında. Çünkü bizim sektörde sabır çok önemli işin noktasında insanlarla ilişki kuruyorsunuz. İnsanlarla ilişki kurduğunuz her noktada sabır ve soğukkanlı olmak çok önemli. Kendimi anlatabilmeyi ve anlaşılmadıysam karşı tarafa, neyin anlaşılmadığını aktarmaya çalışıyorum. Beni temelde soğukkanlı yapım öne çıkıyor. 

 

İşinizde Karşılaşmış Olduğunuz Büyük Bir Problem Oldu Mu? Olduysa Ne Gibi Problemler Yaşadınız? 

Bir gün ekiple kurulum yaparken sistem odasında görev verdiğim arkadaşlardan biri kurumun en önemli sunucularından bir tanesini formatladı. İçerisinde en önemli dataları vardı. İnanmadıkları son noktaya kadar gece saat üç buçuk artık biz de çıkıp eve gideceğiz çünkü projeyi teslim etmek üzereyiz.  Baktık hiçbir sistem yok, her şey silinmiş biz oturup o yedeklere yedekleri nasıl geri döndürebiliriz çünkü sabah insanlar gelecek çalışmaya başlayacaklar bir ortada bir sistem yok. Tabi başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Projenin başında ne yapacağız, nasıl olacak derken, ben de biraz böyle detaycı ve mükemmeliyetçi bir insan olduğum için önlemi almıştım. Yedekler vardı yedeklerden hızlıca geri döndük tekrar kurulum yaptık, ayarladık vs. sabah 8’de insanlar mesai ile birlikte biz de onlara sorunsuz bir hizmeti sunmuş olduk. Ama çok büyük bir stres yaşadık. O anda soğukkanlı olamamak gerçekten tamamen her şeyi mahvetmenize kötü anılarınıza bundan sonra sebebiyet verebilir. 

 

Başarı Nedir?  

Başarı benim çok üzerinde durduğum aslında çevremdeki genç arkadaşları da anlatmaya çalıştığım şey, başarı bence Konfor alanınızdan çıkmak. Konfor alanımız dan çıkmadığınız sürece bence başarı elde edilemiyor. Sizi motive eden şey ne ederseniz başarı. Dolayısıyla başarıyı elde etmek için de konfor alnımızdan çıkmak gerekiyor, bir şeylere girişimde bulunmak gerekiyor. Ben hep yerinde sayan sabit bir insan olmayı tercih etmedim. Gerek kişisel hayatımda gerekir iş hayatında. Dolayısıyla insanı ileriye taşıyacak kısım bence bu. Biraz merak, biraz ilim, biraz bilgi ve konfor alanından çıkmak. Çıktığınız anda çok böyle para odaklı bir insan olmadım yaşamın boyunca. Ama kaliteli işler yaptığınız sürece ve kariyerinizi doğru yükselttiğiniz süreci para zaten bir şekilde geliyor. 

 

Gelecekt0e Hedeflemiş Olduğumuz Bir Konum Var Mı? Kendinizi Nerede Görüyorsunuz? 

İşleri büyütüp sakin bir ege kasabasına yerleşmek için Ama çok uzak bir hayal tabii ki.  Sentinel bilgi teknolojileri, düşündüğümden daha hızlı ilerlemeye başladı. Çünkü hem bu zamana kadar piyasada bulunmuş olduğumuz bir konum itibariyle hem de insanlarla olan ilişkilerimizde istinaden çok şükür işlerimiz güzel ilerliyor ve hızlı büyüyoruz ekip hızlı büyüyor. Dolayısıyla ben ileride Sentinel Bilgi Teknolojileri kim dendiğinde işini çok iyi yapan doğru, düzgün ve şu konuda uzmanlaşmış, biz sanallaştırma konusunda uzmanız mesela. Sanallaştırma konusunda Sentinel’e  güvenebilirsiniz denen bir noktaya sahip olmak istiyorum. Kendi uzmanlık alanımızda nish işler yapan bir firma olmak istiyorum. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.