DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ

2021’İN EN PAHALI UÇAK BİLETİ AÇIKLANDI

Son Güncelleme :

08 Şubat 2022 - 15:49

/ 375 views kez okundu.
2021’İN EN PAHALI UÇAK BİLETİ AÇIKLANDI

Seyahat yasaklarının hafiflediği ve hayatın yeniden normale dönmeye başladığı 2021de havayolu seyahatleri de arttı. Açıklanan verilere göre 2021de gidiş dönüş yönünde en pahalı dış hatlar uçak bileti İstanbul – New York uçuşunda 32.746,99 TLye satıldı. En pahalı tek yön dış hatlar uçak bileti ise Doha – İstanbul hattında 28.347,99 TLye alıcı buldu.

2021 pandemi etkilerinin hafiflediği ve seyahat kısıtlamalarının azaldığı bir yıl oldu. Bu durum havayolu seyahatlerini de canlandırdı. Geçtiğimiz yıl paylaştığı istatistiklerle dikkat çeken online uçak bileti ve otobüs bileti platformu Turna.com’un yayımladığı 2021 Seyahat Raporu’nda 2021’in en pahalı iç ve dış hat uçak biletlerine, en popüler destinasyonlara, bilet fiyatlarının en ucuz olduğu aylara ve en çok tercih edilen havayolu şirketlerine ilişkin veriler paylaşıldı. Buna göre en pahalı tek yön bilet iç hatlarda Bodrum – Gaziantep uçuşunda 1.844,99 TL karşılığında satılırken, dış hatlarda ise Doha – İstanbul uçuşunda 28.347,99 TL ile alıcı buldu.

2021in en pahalı ve en ucuz uçak biletleri

Turna.com’un açıkladığı verilere göre gidiş – dönüş en pahalı dış hatlar uçak bileti İstanbul – New York hattında 32.746,99 TL’ye satıldı. Geçtiğimiz yıl bu rekor Meksika – İstanbul hattında kaydedilmişti. 2021’de uçak biletlerinin en ucuz olduğu dönemler, kapanma tedbirlerinin uygulandığı şubat, mart ve mayıs ayları oldu. Yılın en ucuz tek yön iç hat uçak bileti Adana – Antalya uçuşunda 80,40 TL’ye, gidiş dönüş bileti ise aynı destinasyonda 149,65 TL’ye alıcı buldu. Dış hatların ucuzluk şampiyonları ise tek yönde 59,50 TL ile Antalya – Münih hattı ve gidiş dönüş seyahatte 456,10 TL ile Kiev – İstanbul biletleri oldu. Uçak bileti fiyatları önceki yıllarda olduğu gibi temmuz, ağustos ve aralık aylarında artış gösterdi.

En popüler hatlar: İzmir – İstanbul, İstanbul – Bakü 

Raporda 2021’de en çok seyahatin haziran ayında gerçekleştiği belirtilirken yurt içinde en popüler destinasyon İzmir – İstanbul oldu. İzmir – İstanbul uçuşlarını sırasıyla İstanbul – Antalya ve Adana – İstanbul takip etti. Önceki dört yılın lideri İstanbul – Bakü rotası, yurt dışı destinasyonları arasındaki konumunu bu yıl da kaptırmadı. Turna.com müşterileri, İstanbul – Bakü’den sonra İstanbul – Taşkent ve İstanbul – Tahran rotalarını tercih etti. Geçtiğimiz yılların “en romantik destinasyonu” Amsterdam, yılın ilk çeyreğinde çiftlerin tercihlerini sıcak ve güvenli tatil bölgelerinden yana kullanmasıyla yerini Maldivler’e bıraktı. Kiev ve Bakü ekonomik tatil alternatifleri olarak ilk sıralarda yer alırken, iç hatlarda İstanbul, İzmir ve Antalya en çok seyahat edilen şehirler unvanını korudu. Öğrenciler Bakü, Kiev ve Varşova’yı tercih ederken, 65 yaş üstü müşteriler yurt dışında en çok Hamburg’a uçtu.

Küresel trendler tüketicilerin esnek seyahat alternatiflerine yöneleceğini gösteriyor”

İç hat uçuşlarında en çok Pegasus, dış hatlarda ise Türk Hava Yolları’nın tercih edildiğini gösteren verilere ilişkin görüşlerini paylaşan Turna.com Genel Müdürü Dr. Kadir Kırmızı “Her yıl analiz ettiğimiz veriler, tüketicilerin seyahat alışkanlıklarına ilişkin önemli ipuçları sunuyor. 2021 Seyahat Raporu’ndan pandeminin etkilerinin yılın ortasından itibaren zayıflamaya başladığı ve seyahat alışkanlıklarının normalleşme aşamasına geçtiği görülebiliyor. Turna.com olarak küresel trendlerden hareketle 2022’de müşterilerin esnek seyahat alternatiflerine yöneleceğini ve yolculuklarını planlarken olası kısıtlamalara ya da diğer değişikliklere hazırlıklı olmayı tercih edeceklerini öngörüyoruz. Biz de hem güncel uçak bileti kampanyalarımızla hem de ‘Koşulsuz Bilet İptali’ gibi hizmetlerimizle tüketici ihtiyaçlarına yanıt vermeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.