DOLAR 32,5889 % 0.32
EURO 34,8302 % 0.22
GRAM ALTIN 2.515,07 % 1,23
ÇEYREK A. 4.112,14 % 1,23
BITCOIN 2.114.911 1.772
ÜYE PANELİ

TÜRK KRİPTO BORSASI, YATIRIMCILARI METAVERSE TOKEN’LARLA BULUŞTURUYOR

Son Güncelleme :

03 Mart 2022 - 13:29

/ 484 views kez okundu.
TÜRK KRİPTO BORSASI, YATIRIMCILARI METAVERSE TOKEN’LARLA BULUŞTURUYOR

Metaverse projelerinin sayısı arttıkça, öne çıkan sanal evrenlerde geçerli olan para birimlerine olan ilgi de yükseldi. CoinMarketCap verilerine göre toplam piyasa değeri 27 milyar dolara yaklaşan en büyük metaverse token’ların ilk üçü, MANA, SAND ve AXS olarak sıralandı. Bu trendi yakından izleyen Türk kripto borsası, Türkiyedeki yatırımcılar için son dönemin popüler metaverse tokenlarından birini daha listeledi.

Metaverse ve oyun projeleri 2021’in ikinci yarısından bu yana dünya çapında kısa sürede büyük bir ekonomi yaratırken, yatırımcıların gözü bu projelerin kripto para birimlerine kaydı. Google Trends verilerine göre geçtiğimiz yılın son dönemlerinde küresel çapta en yüksek arama hacimlerine ulaşan metaverse token’lar, Ekim 2021’de artan popülaritesini 2022’nin ilk aylarında da artırarak sürdürmeyi başardı.

Kripto para fiyat takip sitesi CoinMarketCap verilerine göre metaverse token’ların toplam pazar hacminin 27 milyar dolara yaklaştığına dikkat çeken Türkiye merkezli kripto para borsası ICRYPEX CEOsu Gökalp İçer, Gerçek dünyada alışverişlerinizi yaşadığınız ülkenin para birimiyle yaparsınız. Gerçek dünyanın sonsuz olasılıklar sunan dijital versiyonları olarak tanımlayabileceğimiz her bir metaverse de kendi para birimiyle bir ekonomi yaratıyor. ICRYPEX olarak bu trendin ve metaverse tokenların vaat ettiği geleceğin farkına vararak son dönemlerin en çok kazanç getiren metaverse tokenlarından SANDi Türkiyedeki yatırımcılarla buluşturduk” dedi.

1 yıl önce alan, yaklaşık 190 kat kârda!”

Özellikle Facebook’un Meta markasını sahiplenmesiyle, metaverse token’lar hızlı bir yükseliş rallisine başladı. Kullanıcıların dijital varlıklar inşa etmesine ve bu varlıkları alıp satmasına imkan tanıyan, Ethereum blok zinciri tabanlı bir sanal arazi projesi olan Sandbox’ın yerel token’ı SAND de 0,60 dolardan 8,40 dolar zirvesine ulaşarak bu trendden nasibini aldı.

SAND’in CoinMarketCap verilerine göre en büyük piyasa değerine sahip 2. token olduğunu hatırlatan ICRYPEX CEOsu Gökalp İçer, “Sandbox, kullanıcıların arazi satın alabildiği ve o arazileri kripto cüzdanlarını bağlayarak diledikleri gibi inşa edebildikleri metaverse platformları içinde en popüler olanlardan biri. Yalnızca kullanıcılar değil, Adidas, ATARI gibi dünyaca ünlü markalar da bu platformla işbirlikleri geliştiriyor. Bu popülarite, platformun yerel token’ı SANDin piyasa hacmini de yükseltiyor. Veriler, bir yıl önce SANDe yatırım yapan bir kullanıcının, bugün %9.400 oranında kâr elde ettiğini gösteriyor. ICRYPEX olarak biz de şu anda 3,6 milyar doların üzerinde piyasa büyüklüğüne sahip olan SANDi kripto para borsamızda listeledik. Ayrıca yerli kripto para borsalarından farklı olarak USDT ile alım satım seçeneği de sunduk. Böylece Tether yatırımı olan kullanıcılar, SAND/USDT işlem çiftinden faydalanabiliyor” ifadelerini kullandı.

Türk yatırımcıları öncü metaverse tokenlarıyla buluşturuyoruz”

Gökalp İçer, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Avalanche C-Chain desteği olan ilk Türk platformu olarak blok zincir teknolojisinin, kripto para ekosisteminin sunduğu geleceğe ve merkeziyetsiz finansa inanıyoruz. Metaverse konseptinin de oldukça faydalı projelere ev sahipliği yapacağını, yarattığı ekonomiyle finansı demokratikleştireceğini düşünüyoruz. Tam da bu yüzden şimdiye dek Türkiyedeki kripto para yatırımcılarını Decentraland, Axie Infinity, Enjin Coin, Radio Caca, Alien Worlds gibi metaverse platformlarının ve oyunların yerel tokenlarıyla buluşturduk. Şimdi SANDi listeleyerek bu metaverseler arasına Sandbox’ı da ekledik. Küresel trendlere ve Türk yatırımcıların taleplerine kulak vererek kripto para borsamızı geliştirmeyi sürdüreceğiz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.