DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.100.964 -1.19
ÜYE PANELİ

ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON UZMANI DR. EMRE BEYAZTAŞ

Son Güncelleme :

12 Eylül 2022 - 11:25

/ 255 views kez okundu.
ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON UZMANI DR. EMRE BEYAZTAŞ

Bize kendinizden bahseder misiniz?

 

Ocak 1988 tarihinde Çorum ili Sungurlu ilçesinde doğdum. Lise eğitimimi Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nden 2004 yılında mezun olarak tamamladım.Aynı yıl Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimine başlayarak  2010 yılında üniversiteden mezun oldum.Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Hekimi olarak çalışma hayatına başladım.Mart 2011 tarihinde Tıpta Uzmanlık Sınavı neticesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Araştırma Görevlisi Hekimi oldum.Temmuz 2015 tarihinde aynı kurumdan “Girişimsel Anestezi Uygulayıcılarında Anksiyete Değerlendirilmesi” başlıklı uzmanlık tezi ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Mütehassısı ünvanı kazandım.Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası neticesinde Eylül 2015 itibariyle Ardahan Devlet Hastanesi’ne uzman tabip olarak atandım. İki yıl süresince bu kurumda Anesteziyoloji ve Reanimasyon Mütehassısı göreviyle hizmet yükümlülüğünü tamamlayıp, ardından üç yıl Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde görevini sürdürdüm, akabinde bir yıl Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi bünyesinde görevime devam ettim.Mart 2022 tarihinden beridir Kocaeli ilinde özel bir sağlık kurumu bünyesinde tebabet görevini sürdürmekteyim. Bir erkek çocuk babasıyım.

 

Anestezi ve reanimasyon nedir?Tıbbi bilimlerdeki rolü nedir?

 

Anesteziyoloji kelime anlamı olarak “Ağrısızlık Bilimi”, Reanimasyon ise kelime anlamı olarak “Yeniden Canlandırma” olarak çevrilebilir.Tıbbi bilimlerde bu branş ameliyata girmesi ya da günübirlik girişimsel işlem gerçekleştirilmesi gereken hastalara konforlu huzurlu hatıra biriktirmeden tüm yaşamsal bulguların takip edildiği ağrı ve acıyı ortadan kaldırarak sair işlemlerin vücuda yapılmasına izin vermek için uygulanması gerekli iş ve işlemlerin bütününü kapsamakta bunun yanında özellikle Reanimasyon uygulamalarıyla solunumu ve kalp atımı durmuş bireylerin yapılan özellikli tıbbi müdahaleler ile kalbin yeniden çalıştırılması ve duran solunumun tıbbi cihazlar eşliğinde yerine konulması tedavi ve süreç yönetimini sağlamaktadır.

 

Anestezi uygulamaları kaça ayrılır?Avantaj ve dezavantajları nelerdir?

 

Anestezi uygulamaları temelde genel ve bölgesel anestezi uygulamaları olarak ikiye ayrılabilir. Genel anestezi uygulamalarında tam olarak monitörize edilen yani kan oksijen doygunluğu nabız ve tansiyon değerleri görülen hastaya daha önceden açılan damar yolundan sakinleştirici ağrı kesici uyutucu ve kas gevşetici ilaçlar tarafımızca uygulanarak hastalar cerrahi ekibe teslim edilmeden önce soluk borusuna tıbbi bir cihaz tarafımızca tatbik edilerek suni solunum cihazına bağlanır. Bu tıbbi cihaz üzerinden hastaların ameliyatları boyunca uyutacak ve ağrılarını kesecek gazlar devamlı akış halinde gönderilerek ameliyatın uyanıklık olmadan gerçekleştirilmesi garanti edilir. Ameliyat bitiminde hastanın solunum güvenliği eşliğinde takılan tıbbi cihaz çıkarılarak kendi nefes alış verişi görülür. Uyanma ve derlenme süreci belirli tıbbi kriterler ile Anestezi Sonrası Derlenme Ünitesinde takip edilen hastalar nekahat için tarafımızca uygun şartlarda servislerine gönderilir.

Bölgesel anestezi uygulamalarında yine tam monitörize edilen hastalara öncelikle uygulanacak işlem hakkında özet bilgilendirme tarafımızca yapılır.Ardından hastaya girişimsel işlemin yapılması için uygun pozisyon verilir.Antiseptik solüsyonlar ile girişim yapılacak alan tarafımızca temizlenir ve akabinde iğne olarak tarifleyeceğimiz özel tıbbi cihazlar ile lüzum halinde ultrason veyahutta sinir stimulatörü eşliğinde girişim uygulanır.Hedef sinirlerin bulunması müteakiben uygun doz ve miktarda bölgesel ağrı kesici ilaç tarafımızca zerk edilir ya da ilaç uygulanması için tarafımızca hastaya kateter olarak tabir edilen geçici yada kalıcı kıl inceliğinde tüp tatbiki gerçekleştirilebilir.

Her iki anestezi yöntemininde kendi içinde belli başlı komplikasyonları ve tıbbi uygulama kısıtlılıkları bulunmakta olup uygun yöntem hasta cerrah ve anestezistin kendi aralarında alacakları ortak karar ile belirlenmelidir.

Anestezi hekimi hangi tıbbi konular ile ilgilenmektedir?

 

Anestezi hekimleri olarak ameliyathanede gerçekleştirilen genel ve bölgesel anestezi uygulamalarının usulünce gerçekleştirilmesi, Anestezi Sonrası Derlenme Ünitesi hasta takibi, Cerrahi girişim öncesinde poliklinik şartlarında tüm sistem muayenelerinin gerçekleştirildiği Anestezi öncesi hasta değerlendirilmesi, yoğun bakım ünitesine hasta kabulü ve burada hastaların tıbbi destekleri ve ilgili branş uzmanları ile hastaların değerlendirilmesinin sağlanması, Palyatif bakım hizmetleri olarak adlandırılan yaşam sonu desteklerinin sağlanması, özellikle böbrek yetmezliği olan hastaların sürekli böbrek yetmezliği tedavilerinin sevk ve idaresi, Beyin Ölümü’nün tanısının konulması ve organ nakli vericisi olacak kişilerin belirlenerek ilgili dal uzman tabiplerinin sürece dahil edilmesi ve tüm bunların yanında Algoloji(Ağrı Bilimi) yan dal uzmanları ile birlikte özellikle yoğun ağrı yaşayan kanser hastaları gibi kronik ağrı yaşayan hasta gruplarında ağrının dayanılabilecek düzeye düşürülmesini sağlamak için basamaklı ağrı tedavileri sürecinin yönetimi tıbbi konuları ile ilgilenmektedir.

 

Röpörtajın devamı;

BUSINESS CHANNEL DERGİ MAYIS AYI 2. SAYISI ÇIKTI

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.